opmerkelijk

Ryanair slachtoffer 'grap'

De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair wil helemaal geen vluchtelingen vervoeren zonder visum. 'Het gaat om een grap', aldus Ryanair Belgium aan het persagentschap Belga.

Een persbericht waarin wordt aangekondigd dat Ryanair vluchtelingen zonder geldig EU-visum zal vervoeren naar EU-landen gaat niet uit van de lagekostenmaatschappij. Dat zegt Ryanair woensdag. "De verklaringen van Kenny Jacobs zijn volledig fictief en er zit geen gram waarheid in", zegt Ryanair België aan het persagentschap Belga. "Het gaat om een grap."

Belga, samen met andere media, berichtte woensdag over een persmededeling waarin wordt aangekondigd dat Ryanair de campagne "RyanFair" lanceert om vluchtelingen te helpen. In het persbericht wordt Kenny Jacobs, hoofd marketing van Ryanair, geciteerd. Het persbericht verwijst naar de website www.ryanfair.org, waarop die informatie wordt herhaald.

Die website - die dus niet van de hand van Ryanair zou zijn - verwijst wel door naar de officiële site van Ryanair. Allemaal erg verwarrend, maar in de communicatie van Ryanair lopen fictie en realiteit wel vaker door elkaar. Zo kwam er in het voorjaar een officiële verklaring dat Ryanair zou starten met langeafstandsvluchten die enkele dagen later prompt werd ontkend door de raad van bestuur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud