Ryanair trekt opnieuw verwachtingen op

Een Ryanair-toestel staat klaar voor vertrek op de luchthaven van Eindhoven. ©rv

Er lijkt geen wolkje aan de hemel voor Ryanair. De lagekostenmaatshappij verhoogt opnieuw haar verwachtingen voor het volledige jaar.

In de zes maanden tot eind september heeft Ryanair 4,04 miljard euro omzet geboekt, een groei van 14 procent. De winst steeg met een indrukwekkende 37 procent tot 1,09 miljard euro, maar daar zit wel een uitzonderlijke meerwaarde in verwerkt op de verkoop van een belang in Aer Lingus voor 398 miljoen euro.

In september had Ryanair al prijsgegeven dat het zijn aantal passagiers onverwacht sterk had zien stijgen met 13 procent. Met dank aan die sterke vraag, kon de lagekostenmaatschappij haar ticketprijzen gemiddeld gezien met 2 procent verhogen.

Toen had Ryanair zijn winstprognose voor het volledige fiscale jaar al opgetrokken van 940 à 970 miljoen euro tot 1,175 à 1,225 miljard euro. Nu wordt ook die nieuwe vork verfijnd. Ryanair ziet de winst aan het 'hoge eind van de vork' uitkomen. Het bedrijf verwacht nu ook 105 miljoen passagiers te vervoeren in zijn volledige boekjaar, een miljoen meer dan het vorige maand voorspelde.

Ryanair surft, net als andere Europese luchtvaartmaatschappijen, op een combinatie van lage brandstofprijzen en puik Europees consumentenvertrouwen.

Het bedrijf blikt ook vol vertrouwen vooruit naar de toekomst. Het bedrijf denkt tegen 2024 jaarlijks 180 miljoen passagiers te kunnen vervoeren. Dat is 20 miljoen meer dan de vorige voorspelling voor die tijdspanne.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud