Shutdown vertraagt Amerikaans vliegverkeer

©AFP

Enkele Amerikaanse luchthavens, waaronder LaGuardia in New York, kampen met vertragingen wegens een gebrek aan luchtverkeersleiders. Dat is te wijten aan de shutdown.

Volgens Amerikaanse media komen er te weinig luchtverkeersleiders in de controletorens van Washington en Florida naar hun werk. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA spreekt van een 'lichte toename' van het aantal ziekmeldingen in de twee controlecentra. Die zijn het gevolg van de shutdown, de gedeeltelijke sluiting van de federale overheidsdiensten. Daardoor zijn de federale ambtenaren al meer dan een maand niet betaald.

Luchtverkeersleiders behoren tot de cruciale federale functies die in principe op post verwacht worden en niet thuis mogen blijven. Maar ze kunnen zich wel ziek melden. De meeste werknemers in de Verenigde Staten kunnen elk jaar een aantal dagen ziektedagen opnemen zonder doktersbriefje.

Op LaGuardia, de kleinste van de drie luchthavens rond New York, zou een vijfde van de vertrekkende en aankomende vluchten vertraagd zijn. Ook op andere luchthavens aan de Amerikaanse oostkust, zoals Newark, Washington Reagan en Philadelphia moeten passagiers rekening houden met grote vertragingen.

De shutdown duurt nu al 35 dagen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud