Singapore Air wil af van Virgin Atlantic-belang

Een toestel van Virgin Atlantic op weg naar de landingsbaan van Heathrow - Foto Reuters

Singapore Airlines praat met ‘ geïnteresseerde partijen’ over de verkoop van zijn 49 procent-belang in Virgin Atlantic. De voornaamste kandidaat zou de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines zijn, die vooral uit is op de slots op Heathrow.

Singapore Airlines maakte de onderhandelingen maandag bekend in een persbericht. De maatschappij merkt op dat het niet zeker is dat de gesprekken tot resultaat leiden. Singapore Air zit al 13 jaar in het kapitaal van Virgin Atlantic, maar die maatschappij kampt met stijgende brandstofprijzen en toegenomen concurrentie op de luchthaven van Heathrow, meer bepaald van British Airways.

Zowel Bloomberg als Reuters kwam te weten dat Singapore Air met Delta Air Lines praat. Of de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij het hele belang wil kopen of slechts een deel ervan, is nog niet duidelijk. Mogelijk zou ook Delta’s partner Air France-KLM in Virgin Atlantic stappen. Miljardair Richard Branson controleert de overige 51 procent.

Analisten wijzen er op dat vooral de slots die Virgin Atlantic op de Londense luchthaven Heathrow heeft, bijzonder gegeerd zijn.

Virgin Atlantic is al sinds 2010 op zoek naar partners en nam daarvoor Deutsche Bank onder de arm. De maatschappij is geen lid van een van de drie grote luchtvaartallianties en leed in het vorige boekjaar (afgesloten eind februari) een verlies voor belastingen van 80,2 miljoen pond.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud