Sociaal akkoord bij Swissport

©Photo News

De bediendenvakbonden en de directie van de bagageafhandelaar op Brussels Airport hebben een sociaal akkoord bereikt.

Dat is goed nieuws voor de passagiers op Brussels Airport, want dat betekent dat er bij Swissport geen stakingen of andere acties komen op de luchthaven in de drukke zomermaanden. Swissport is op Zaventem de bagage-afhandelaar van Brussels Airlines en alle andere maatschappijen van de groep-Lufthansa en ook van onder meer Alitalia en Emirates.

De vakbonden bij Swissport klagen al enige tijd over een tekort aan bediendepersoneel. De bonden hadden daarom een concreet plan gevraagd om het personeelsgebrek op te lossen.

Meer voltijdsen

De onmiddellijke rekrutering van nieuwe krachten brengt geen soelaas, want die moeten eerst opgeleid worden. De oplossing is, zoals de vakbonden eerder al suggereerden, daarom gevonden in ruimere contracten voor sommige deeltijdse werknemers. Vijftien personeelsleden die nu 75 procent werken, gaan voltijds aan de slag. Dat moet de ergste nood in het huidige zomerseizoen lenigen.

De bonden gaan de personeelsbezetting beter kunnen opvolgen en worden in september betrokken bij de planning voor het zomerseizoen van 2020. Het akkoord slaat alleen op de bedienden bij Swissport. Eerder was er ook al een akkoord bij de arbeiders.

De directie van Swissport engageert zich om zich in te spannen voor bijkomende aanwervingen.

Farmacentrum

Swissport kondigde eerder deze week aan dat het op Zaventem verscheidene miljoenen euro's investeert in nieuwe installaties, waaronder een magazijn van 25.000 vierkante meter, voor farmaproducten. Die nieuwe logistieke hub mikt vooral op in België gemaakte geneesmiddelen en gezondheidsproducten voor de exportmarkt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect