Advertentie

Stakende luchtverkeersleiders doen Zaventem pijn

©Photo News

Brussels Airport verloor zowel passagiers- als vrachttrafiek door de stakingsacties van de luchtverkeersleiders. Dat blijkt uit de trafiekcijfers voor maart.

Brussels Airport mocht vorige maand bijna 2 miljoen passagiers verwelkomen, of 1,9 procent meer dan een jaar eerder. 'Zonder de herhaalde stakingsacties van de luchtverkeersleiders had de stijging nog hoger kunnen uitvallen', zegt de luchthavenuitbater.

Door de stakingsacties bij de luchtverkeersleider Skeyes werd 1,3 procent van de passagiersvluchten in maart geannuleerd. Terwijl het aantal Belgische passagiers in de lift zat, daalde het aantal transferpassagiers dat Brussels Airport als tussenstop gebruikte met 6,9 procent.

'De daling is deels te verklaren door de acties bij Skeyes, omdat passagiers omgeboekt werden en een connecterende vlucht op een andere luchthaven aangeboden kregen', zegt Brussels Airport.

Vracht

Ook in het internationale vrachtvervoer liep de luchthaven van Zaventem imagoschade op. Het vrachtvolume bedroeg vorige maand 61.514 ton, of een daling met 8,1 procent tegenover maart 2018. Door de stakingsacties werd 8,7 procent van de cargovluchten geannuleerd.

Het aantal vliegbewegingen daalde in maart met 3,6 procent tegenover een jaar eerder. De terugval van de passagiersvluchten bleef beperkt, maar cargovluchten (-13 procent) en niet-commerciële vluchten (-10 procent) laten forse dalingen zien.

Het aantal passagiers per vlucht steeg van 124 naar 129.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud