Staking bij Lufthansa ook merkbaar op Brussels Airport

Veldbedden op de luchthaven van Franfurt om gestrandse reizigers op te vangen. ©EPA

Lufthansa heeft door de staking van zijn personeel 520 vluchten moeten schrappen. Ook verschillende vluchten van Lufthansa tussen Brussels Airport en de luchthaven van Frankfurt zijn zaterdag geschrapt.

De staking die vrijdag begon treft in totaal 58.000 reizigers. De staking heeft zaterdag ook een weerslag op vijf vertrekken vanop Brussels Airport en zes aankomsten op de Brusselse luchthaven. Passagiers die met deze luchtvaartmaatschappij reizen, wordt gevraagd zich goed te informeren over het al dan niet doorgaan van de vluchten.

Lufthansa heeft in totaal 520 vluchten geannuleerd. Omdat de staking vrij laat was aangekondigd heeft Lufthansa 27.000 sms'jes en e-mails uitgestuurd om haar reizigers zo goed mogelijk te informeren.

Op de luchthaven van Frankfurt werden honderden veldbedden geplaatst om gestrande reizigers op te vangen. Een deel van de reizigers, vooral Indiërs, hebben geen visa en kunnen de transitzone niet verlaten. Ook de luchthaven van Dusseldorf word gestaakt Munchen blijft gespaard omdat men in die regio terugkeert uit schoolvakantie. 

Wat zondag betreft, heeft de vakbond Ufo (Unabhängige Flugbegleiter Organisation, nvdr.) een pauze in de acties afgekondigd. Het is wel de bedoeling tot 13 november regelmatig actie te voeren.

De discussies tussen de directie van Lufthansa en de werknemersafgevaardigden slepen al enkele maanden aan. Struikelblok blijkt de leeftijd waarop werknemers met pensioen kunnen gaan. De onderhandelingen gaan over de arbeidsomstandigheden voor zowat 19.000 werknemers van de luchtvaartmaatschappij. De vakbonden hebben het er moeilijk mee dat de luchtvaartmaatschappij op een van haar beste jaren ooit afstevent. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud