Staking om asbestgevaar bij Swissport Cargo

©Dominic Verhulst/dotch.be

Bij de cargoafhandelaar Swissport Cargo op Brussels Airport heeft het personeel het werk neergelegd wegens ongerustheid over asbest, melden de vakbonden.

Bij Swissport Cargo zijn sinds maanden renovatiewerken aan de gang. Op meer dan honderd plaatsen werd asbest aangetroffen.

'Swissport Cargo nam niet de nodige voorzorgsmaatregelen, zodat het risico bestaat dat werknemers in contact zijn gekomen met asbestdeeltjes', waarschuwen de vakbonden ACV Puls en BBTK-SETCa. De bonden vinden het 'schandalig en ongehoord' dat het bedrijf zo lichtzinnig omspringt met de gezondheid van de werknemers. 'Wij eisen garanties voor het verdere verloop van de renovatiewerken en voor de werknemers die mogelijk in aanraking zijn gekomen met asbest', zeggen de vakbondssecretarissen Hans Elsen (ACV Puls) en Olivier Van Camp (BBTK-SETCa).

Compensaties

Een vergadering met de directie is dinsdagavond gepland. 'Swissport Cargo moet schuld bekennen en opdraaien voor mogelijke compensaties. Als de directie niet ingaat op onze eisen, zal de nachtploeg niet aan het werk gaan.'

De vakbonden stellen vast dat Swissport Cargo, de betrokken aannemer en luchthavenuitbater Brussels Airport Company (BAC) naar elkaar zitten te wijzen. 'Het wordt tijd dat ook BAC, als exploitant van de luchthaven, zijn verantwoordelijkheid opneemt.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud