Stakingen kosten Air France-KLM 170 miljoen in 1,5 maand

Air France verwacht dat vandaag één op de vier geplande vluchten niet doorgaat. ©EPA

De verliezen als gevolg van stakingsacties bij de luchtvaartmaatschappij Air France-KLM sinds 22 februari lopen op tot 170 miljoen euro. Ook vandaag wordt er in Frankrijk weer actie gevoerd.

De directie van de Frans-Nederlandse groep Air France-KLM maakte de financiële impact van de vele stakingen vanmorgen bekend, samen met de trafiekcijfers voor maart. Die zijn met 5,4 procent gestegen tegenover een jaar geleden, tot 8 miljoen passagiers (inclusief de dochtermaatschappijen Hop! En Transavia).

De Franse vakbonden van de groep hebben sinds eind februari op regelmatige tijdstippen actie gevoerd om een loonsverhoging met zes procent af te dwingen. Ook vandaag en morgen wordt er actie gevoerd. Air France verwacht dat één op vier toestellen vandaag aan de grond zal blijven. De bonden plannen nieuwe stakingsacties op 17 en 18 april en op 23 en 24 april.

In de nieuwe trafiekcijfers valt het verschil op tussen de Franse en de Nederlandse tak van de maatschappij. Air France en Hop! Vervoerden slechts 1,4 procent meer passagiers, KLM 8,7 procent. Bij de Nederlandse budgetvlieger Transavia bedroeg de stijging zelfs 14,2 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud