Stakingsaanzegging bij Lufthansa in Parijs

De Franse vakbonden bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft maandag een stakingsaanzegging ingediend voor het eerste weekend van 2014. Vorige week heeft een onaangekondigde stakingsactie het luchtverkeer op de Parijse luchthaven al sterk verstoord.

Het gemeenschappelijke vakbondsfront kondigde een staking aan vanaf vrijdag 3 januari tot maandag 6 januari. De bonden protesteren hiermee tegen een aangekondigde ontslagronde. Door een strenge besparingspolitiek bij de luchtvaartmaatschappij staan er wereldwijd 3.500 jobs op de helling, waarvan 199 arbeidsplaatsen in Frankrijk.

Volgend weekend moet er normaal gesproken een honderdtal vluchten van Lufthansa aankomen en vertrekken in Parijs. Lufthansa deelt mee nog niet te weten wat de impact van de actie zal zijn en hoopt de staking tegen het einde van de week af te wenden.

Vorige week donderdag vond al een onaangekondigde actie plaats en in november geraakte het vluchtverkeer ook al verstoord door een stakingsactie van de bagageafhandelaars.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud