Swissport hervat werk op Zaventem

De staking bij de bagageafhandelaar Swissport is voorbij. ©Photo News

De staking bij de bagageafhandelaar Swissport is voorbij.

Het personeel van de bagageafhandelaar Swissport legde dinsdagochtend het werk neer uit protest tegen de hoge werkdruk en het wegvallen van een premie. Dat leidde tot chaotische taferelen, waarbij 40 procent van de vluchten vertraging opliep en naar schatting 30.000 passagiers werden getroffen.

In de loop van de dag werkten de bonden en de directie een voorakkoord uit, maar het was afwachten of het personeel daarmee zou instemmen. Het voorstel moest eerst nog aan de ochtendploeg worden voorgelegd.

Intussen is het ontwerpakkoord aanvaard en heeft Swissport het werk hervat. De verwachting is dat er ook vandaag hinder blijft. Daarom raadt Brussels Airport de passagiers aan om alleen handbagage mee te nemen naar de luchthaven. Brussels Airlines, de belangrijkste klant van Swissport op Zaventem, bevestigt dat advies.

'Reizigers moeten rekening houden met de impact van de staking en de opgelopen achterstand', zegt woordvoerster Kim Daenen. 'We kampen nu met vertragingen van een half uur tot een uur. Mogelijk zullen we nog vluchten moeten annuleren.' Reizigers kunnen het best de website van de maatschappij in de gaten houden.

'Onaanvaardbaar'

In een persbericht zegt Swissport de staking te betreuren. 'Wilde stakingen zoals die van gisteren, waarvan de passagiers en de klanten de grootste slachtoffers zijn, zijn totaal onaanvaardbaar.' 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud