Thomas Cook schrapt vluchten naar Sharm-el-Sheikh

©BELGAIMAGE

Luchtvaartmaatschappij Thomas Cook vliegt tot en met 18 december niet meer naar Sharm el Sheikh. Eerder besloot concurrent Jetairfly al om zijn vluchten naar die vakantiebestemming te schrappen.

Volgens Thomas Cook zit de maatschappij hiermee op één lijn met het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Dat raadt alle reizen naar Sharm el Sheikh tijdelijk af, nu duidelijk is dat een bom hoogstwaarschijnlijk de oorzaak is van de crash van een Russisch passagiersvliegtuig boven de Sinaï-woestijn op 31 oktober. 

De vluchten van Thomas Cook naar de andere vakantieregio's aan de Rode Zee gaan wel gewoon door.

De luchtvaartmaatschappij gaat klanten die voor 18 december wilden afreizen persoonlijk contacteren om alternatieven te bekijken. Zij zullen kosteloos kunnen omboeken naar een andere bestemming, of hun reis annuleren met volledige terugbetaling van de reissom.

Klanten die ter plaatse zijn, kunnen hun vakantie gewoon verderzetten en zullen volgens hun normale vakantieschema terugkeren naar België. Voor de retourvluchten uit Sharm-el-Sheik blijven bijzondere veiligheidsmaatregelen gelden. Zo vliegt de maatschappij niet meer over de Sinaï-woestijn en wordt er een speciaal team van veiligheidsagenten met explosievenhonden meegestuurd, zodat enkel eigen mensen de finale check van de bagage uitvoeren.

Thomas Cook Airlines blijft de situatie op de voet volgen en zal in functie van het advies van Buitenlandse Zaken zijn positie opnieuw bepalen.

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly brengt tot en met 12 december geen nieuwe reizigers naar de Egyptische badplaats.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud