Twee motoren vliegtuig Brussels Airlines vallen uit tijdens vlucht

©RV DOC

De twee motoren van een Airbus A330-200 van Brussels Airlines zijn tijdens een vlucht vanuit Kinshasa uitgevallen. Het vliegtuig kon veilig landen in Brussel.

Tijdens een vlucht op 11 december tussen de Congolese hoofdstad Kinshasa en Brussel viel om 1.50 uur Belgische tijd boven Algerije eerst de eerste motor uit, waarna de bemanning een noodsignaal uitstuurde. Uiteindelijk kon de motor weer opgestart worden, waarna de bemanning besliste om de vlucht verder te zetten.

In de buurt van Brussel viel de andere motor verschillende keren uit, maar uiteindelijk kon het vliegtuig met twee werkende motoren wel veilig landen. Volgens het Franse Bureau d'Enquêtes et d'Analyses pour la sécurité de l'aviation civile voert de Belgische Air Accident Investigation Unit het onderzoek naar het incident. Het toestel zou ondertussen al twee weken aan de grond staan. Het zou woensdag een testvlucht maken, en als die goed verloopt, donderdag weer in dienst genomen worden.

Brussels Airlines verklaarde dat het onderzoek naar het incident nog gaande is, en dat het dus geen informatie kan geven over de oorzaak van het voorval.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud