Van 23 uur tot 6 uur geen Belgisch vliegverkeer

De controletoren van Skeyes op de luchthaven van Zaventem. ©Photo News

Er is quasi geen luchtverkeer mogelijk van vrijdagavond 23 uur tot zaterdagochtend 6 uur. De luchtverkeersleider Skeyes kan onvoldoende personeel inschakelen, omdat een aantal mensen zich ziek heeft gemeld.

Dat meldt de VRT en het nieuws wordt bevestigd door luchtverkeersleider skeyes.

Een aantal luchtverkeersleiders heeft zich ziek gemeld. 'Op korte termijn hebben we heel veel meldingen van ziekte gekregen voor de nachtshift in Canac (luchtverkeerscentrum, nvdr.)', zegt woordvoerder Dominique Dehaene van skeyes.

De directie heeft nog geprobeerd extra luchtverkeersleiders te verzamelen voor vrijdagnacht. Maar dat is niet gelukt. 'Tussen 23 en 6 uur is er quasi geen luchtverkeer mogelijk.' 

Hoe het morgenochtend verder moet, daar heeft de woordvoerder momenteel nog geen zicht op. Maar voorlopig ziet het ernaar uit dat het luchtverkeer dan kan hervatten, klinkt het nog.

Vrijdagvoormiddag meldde ACV-Transcom nog dat er geen acties komen bij de luchtverkeersleiders van skeyes. Er loopt een stakingsaanzegging nu er volgens de bond al langer sociale onvrede binnen het bedrijf is over onder meer aanvragen rond loopbaanonderbreking, benoemingen en premies. De beslissing om geen acties te voeren werd genomen 'na lange discussie', klonk het. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud