Advertentie

Veiligheidspersoneel Zaventem plant actie

©Photo News

Het veiligheidspersoneel op Brussels Airport slaat alarm omdat al vijftig keer iemand zonder ticket door de nieuwe poortjes is kunnen glippen. Twee vakbonden hebben maandag stiptheidsacties aangekondigd

Het bericht staat vandaag donderdag in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Wie binnen Europa vliegt, moet in Zaventem voorbij de nieuwe veiligheidspoortjes die sinds eind maart in gebruik zijn. 'Maar die zijn verre van ­betrouwbaar', waarschuwt Bart ­Neyens, federaal secretaris van de socialistische vakbond ACOD Vliegwezen. 'We hebben weet van vijftig incidenten sinds eind maart. Tientallen reizigers zijn zonder ticket door de poortjes geglipt'. Zondag zijn twee indringers er zelfs in geslaagd zonder ticket op een vliegtuig te stappen.

Het zit het veiligheidspersoneel zo hoog dat de socialistische en liberale vakbond maandag 3 augustus stiptheidsacties zullen voeren. 'Gedurende enkele uren zullen we controles uitvoeren, puur volgens het boekje. Heel uitgebreid dus. Zo kunnen we de bagage uitgebreid controleren, maar agenten kunnen mensen ook al op het parkeerterrein tegenhouden voor een controle. We willen de reiziger niet pesten. Maar hij zal de stiptheidsactie waarschijnlijk wel voelen', zegt Neyens.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud