Advertentie

Verdachte vlucht alarmeert Brussels Airport

Even paniek op Brussels Airport vanochtend. ©belga

Een verdachte vlucht vanuit het Afrikaanse Kameroen heeft vrijdagvoormiddag even voor een alarm gezorgd op de luchthaven Brussels Airport. Dat meldt VTM Nieuws.

Volgens de berichtgeving waren er net voor het vertrek van de vlucht uit Kameroen enkele passagiers gearresteerd omdat vermoed werd dat ze explosieven bij hadden. Zowel luchthavenuitbater Brussels Airport Company als Brussels Airlines houdt het erop dat er een veiligheidsprobleem is geweest met een vlucht vanuit Afrika. Ze geven verder geen commentaar.

Volgens VTM Nieuws vermoedden de Kameroense veiligheidsdiensten dat de betrokken passagiers explosieven bij hadden en werden die daarom door de politie van boord gehaald. De andere passagiers werden niet verontrust en de vlucht kon nadien probleemloos vertrekken. Het vliegtuig is intussen ook veilig op Brussels Airport geland, maar zou daar wachten om door te vliegen naar een nieuwe bestemming.

Jan Van der Cruysse, woordvoerder van Brussels Airport Company, kan alleen bevestigen dat er een veiligheidsprobleem geweest is, maar dat zou de werking van de luchthaven op geen enkel moment in het gedrang gebracht hebben. Eenzelfde verklaring is te horen bij Geert Sciot, woordvoerder van Brussels Airlines: 'Er is een veiligheidsprobleem geweest met een vlucht van onze maatschappij vanuit Afrika, maar dat is intussen opgelost.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud