Verkoop BMI Regional door Lufthansa zit in het slop

Lufthansa heeft de BMI-groep verkocht, maar behield een optie om twee afdelingen, BMI Regional en BMIbaby apart te verkopen.

De verkoop door de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa van haar Britse dochter BMI Regional is uitgesteld. Dat blijkt uit een interne e-mail van de CEO van BMI Regional, die uitlekte naar het persagentschap Bloomberg.

Lufthansa verklaarde op 20 januari dat er een akkoord was om BMI Regional te verkopen aan een niet-genoemde koper, onder 'bepaalde randvoorwaarden'.

'Gehoopt werd dat de verkoop zou zijn afgerond, maar nu aan de financieringseisen niet is voldaan door de potentiële koper, is het proces is uitgesteld', zo staat in een e-mail die BMI-topman Wolfgang Prock-Schauer gisteren verstuurde aan enkele medewerkers.

De vertraging is slecht nieuws voor Lufthansa, dat al veel geld heeft verloren aan de dochter. De geplande verkoop maakt deel uit van een grote deal rond de BMI-groep die in december werd afgesloten met de International Consolidated Airlines Group, het moederbedrijf van British Airways. Die groep verklaarde zich toen akkoord om BMI te kopen voor 172,5 miljoen pond (207 miljoen euro), maar Lufthansa behield een optie om voor twee afdelingen, BMI Regional (korte vluchten) en BMIbaby (lowcostmaatschappij), een andere koper te zoeken.

Indien er voor BMIBaby geen koper wordt gevonden, moet Lufthansa een korting toestaan op de verkoopprijs voor BMI. Maar volgens de e-mail van Prock-Schauer zitten de gesprekken over die transactie wel in een vergevorderd stadium. Ook daar is de naam van de kandidaat-koper(s) niet bekend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud