Advertentie

VLM Airlines start ook vlucht Antwerpen-Zürich

VLM opende eind oktober al de lijn Antwerpen-London City. ©vlm

Na de heropstart van de lijn naar Londen City vliegt VLM Airlines vanaf januari ook van Antwerpen naar Zürich.

VLM Airlines vliegt vanaf 22 januari 2018 op weekdagen tweemaal per dag van Antwerpen naar Zurich en terug. Dat laat de luchtvaartmaatschappij vrijdag weten.

10
VLM Airlines vliegt vanaf januari 10 keer per week van Antwerpen naar Zürich

'Als één van ‘s werelds financiële topcentra en een belangrijke handelsplaats voor goud speelt Zurich net als Antwerpen een sleutelrol in de Europese economie', klinkt het in een persbericht. 

Zürich is de tweede bestemming die VLM vanuit Antwerpen aanbiedt. Sinds een maand voert VLM Airlines 19 vluchten per week uit op de zakenroute tussen Antwerpen en London City Airport. De komende weken zal VLM naar verluidt nog Europese bestemmingen aan zijn netwerk toevoegen. Voor de Europese vluchten naar Londen en Zürich maakt VLM Airlines gebruik van zijn Fokker 50's. 

Drie licenties

De Belgische luchtvaartmaatschappij werd na haar faillissement in de zomer van 2016 overgenomen door een groep rond de Nederlandse zakenman Harm Prins. Toch blijft boven de eigendomsstructuur van VLM een waas van geheimzinnigheid hangen.

SHS Antwerp Aviation, de opvolger van het failliete VLM Airlines, is een onderdeel van de Nederlandse holding SHS Aviation. De holding is voor 60 procent in handen van Nederlanders en voor 40 procent van 'verschillende Chinese investeerders', die het aandeel van Canadese investeerders overnamen. Wie die Chinezen en die Canadezen precies zijn, is onduidelijk.

VLM Airlines beschikt op dit ogenblik over maar liefst drie vlieglicenties. VLM vliegt naar Londen en Zürich met een Belgische 'AOC'-vlieglicentie, die het bedrijf eerder deze maand na meer dan een jaar wachten kreeg. Daarnaast beschikt VLM ook over de Belgische licentie die het deze zomer overnam van Thomas Cook Airlines Belgium, en waarmee het vanaf volgend jaar naar China wil vliegen. Ten slotte heeft VLM ook een Sloveense licentie, die het bedrijf aanvroeg omdat de Belgische procedure zo lang aansleepte. Volgens woordvoerder Yves Panneels gebruikt VLM Airlines zowel de Belgische als de Sloveense licentie voor zijn vluchten naar Londen. 

Air Belgium

Het andere nieuwe Belgische luchtvaartproject, Air Belgium, wacht intussen nog steeds op zijn AOC-vlieglicentie. Het bedrijf wil vanaf begin volgend jaar van België naar Hong Kong vliegen. Op termijn wil Air Belgium acht bestemmingen aanbieden, liet CEO Niky Terzakis donderdag weten op Twitter. Volgens een advertentie van Air Belgium bevindt het bedrijf zich 'in de laatste fase van het verkrijgen van een licentie.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud