VLM Airlines vliegt vanaf oktober ook vanop Oostende

Een toestel van VLM Airlines. ©BELGA

De luchtvaartmaatschappij VLM Airlines gaat vanaf komende winter ook vliegen vanop de luchthaven Oostende-Brugge.

De Britse stad Manchester wordt er de eerste bestemming, zo kondigt het herboren VLM dinsdag aan. Ze wordt de tweede passagiersmaatschappij op de West-Vlaamse luchthaven, na TUI.

De luchthaven van Antwerpen is de thuisbasis van VLM Airlines. In Antwerpen kan je momenteel naar vijf bestemmingen een VLM-vliegtuig nemen. Begin juni komen er daar nog drie bij. Vanaf 1 oktober wordt er vanuit Antwerpen ook elke dag gevlogen op Manchester, op weekdagen zelfs twee keer per dag. Van oktober 2009 tot september 2012 was Antwerpen al verbonden met Manchester.

Datzelfde Manchester wordt ook de eerste verbinding van VLM Airlines vanop de luchthaven Oostende-Brugge, met een dagelijkse verbinding vanaf 1 oktober. Vanaf dan heeft TUI niet langer het monopolie op passagiersvluchten vanop de West-Vlaamse luchthaven.

Er wordt met Manchester niet alleen gemikt op zakenreizigers, maar bijvoorbeeld ook op voetbalsupporters die wedstrijden van Manchester United (met Romelu Lukaku en Marouane Fellaini) of Manchester City (Kevin De Bruyne, Vincent Kompany) willen bijwonen.

West-Vlaanderen

De luchthaven van Oostende-Brugge, die net als die in Antwerpen wordt uitgebaat door de Franse groep Egis, droomt al lang van een verbinding met Groot-Brittannië. Jaarlijks reizen meer dan een half miljoen Britten naar Vlaanderen. Zowat 60 procent van hen kiest voor een verblijf in West-Vlaanderen.

'Al jaren steunen we de inspanningen om nieuwe verbindingen te realiseren met Britse luchthavens', aldus Franky De Block, de voorzitter van Westtoer, in een persbericht. 'We zijn tevreden met het nieuwe initiatief en hopen op nog meer lijnen vanuit Groot-Brittannië.'

VLM Airlines heeft een vloot van zes Fokker 50-toestellen, met plaats voor 50 passagiers. Het ooit door de vorig jaar overleden Freddy Van Gaver opgerichte VLM is nu in Nederlands-Chinese handen, nadat de luchtvaartmaatschappij in 2016 over de kop ging.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud