VLM vliegt nog ondanks staking

Sinds vorige maand heeft VLM weer een vliegtuig in eigen kleuren ©BELGA

Het technisch personeel van VLM Airlines staakt, voorlopig gaan de vluchten wel door.

Het technisch personeel bij luchtvaartmaatschappij VLM Airlines heeft dinsdagmiddag het werk neergelegd, nadat een van de medewerkers werd ontslagen. Dat wordt dinsdag door een gemeenschappelijk vakbondsfront gemeld. Voorlopig zijn op de luchthaven van Deurne nog geen vluchten getroffen, al kan dat veranderen als de staking blijft duren.

Vorige week dinsdag kreeg een medewerker met 22 jaar anciƫnniteit van VLM te horen dat hij werd ontslagen om dringende redenen. 'Die redenen kunnen de vakbonden en de collega's niet overtuigen', klinkt het. 'Na een gesprek met de directie gisteren bleek die niet te willen terugkomen op haar beslissing', zegt LBC-NVK-secretaris Tijs Hostyn.

Voorlopig zijn er geen vluchten getroffen. 'Dat kan in de volgende dagen wel gebeuren, omdat vliegtuigen per 72 uur een nazicht nodig hebben', vult Olivier Coenen van ACLVB aan. De technische dienst van VLM telt circa 30 personeelsleden

De CEO van VLM, Arthur White, zegt dat de vluchten vanop de luchthaven van Deurne woensdagavond zullen worden stopgezet als er tegen dan geen oplossing is. Zolang de vakbonden staken wil hij niet met hen in dialoog treden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud