Werk bij Swissport hervat in Zaventem

Een werknemer van Swissport. ©Swissport

De directie is ingegaan op de vragen van de vakbonden.

Het werk wordt hervat bij Swissport Cargo, een van de afhandelaars van vrachtvliegtuigen op Brussels Airport. De directie is op al onze vragen ingegaan, klinkt het bij de vakbonden.

De meeste werknemers van Swissport Cargo hadden dinsdagnamiddag het werk neergelegd, nadat bij renovatiewerken asbest was aangetroffen. Het bedrijf neemt geen maatregelen voor de gezondheid van de werknemers, waardoor ze mogelijk met asbestdeeltjes in contact zijn gekomen, stelden de vakbonden. De directie ontkende dat.

Woensdag vond overleg plaats tussen de vakbondslui, de directie van Swissport en luchthavenuitbater Brussels Airport. Daar werd een akkoord bereikt, zegt Fouad Bougrine van de liberale vakbond. 'De namiddagploeg gaat weer aan het werk', stelt hij namens het gemeenschappelijk vakbondsfront (ACV Puls, BBTK, BTB en ACLVB).

'Wat we hebben gevraagd, hebben we ook gekregen', aldus nog Bougrine. Zo komt er een extra onderzoek naar het asbest. De bonden hadden ook problemen aangekaart met onder meer douches en wc's. Daarvoor wordt in een nieuwe tijdelijke ruimte voorzien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud