Woordvoerder luchthaven plots weg

Jan Van der Cruysse, twee decennia het 'gezicht' van de nationale luchthaven naar de buitenwereld, werkt niet langer voor Brussels Airport.

De reden voor zijn vertrek is niet duidelijk, in een korte mededeling van de luchthaven staat dat hij 'niet langer werkt bij Brussels Airport Company'. 'Wij bedanken Jan voor onze jarenlange samenwerking en wensen hem veel succes toe in het verdere verloop van zijn carrière'. Aanvankelijk was bij de communicatiedienst niemand bereikbaar voor commentaar. CEO Arnaud Feist wenste niet te reageren.

Nathalie Van Impe, directeur communicatie, zei achteraf dat ze geen toelichting wil geven bij het vertrek 'uit respect voor de persoon'. Binnenkort wordt de zoektocht opgestart naar een opvolger voor Van der Cruysse, aldus Van Impe. De man had al een collega-woordvoerster met Florence Muls, die vooral de Franstalige pers te woord stond maar wel als enige de laatste persconferentie met de CEO assisteerde.

Van der Cruysse zelf kon niet bereikt worden om zijn vertrek toe te lichten. Op de website www.brusselsairport.be prijkt onder de hoofding 'perscontact', nog steeds zijn foto. Het was in juli precies 20 jaar geleden dat Van der Cruysse aan de slag ging als 'media relations manager' bij wat toen nog BIAC heette, het latere Brussels Airport. Daarvoor werkte hij vijf jaar bij afhandelaar Belgavia, het huidige Aviapartner.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud