Zwitserse rechters erkennen Sabena-arrest niet

©BELGA

De Zwitserse federale rechtbank erkent een arrest van het Brusselse hof van beroep uit januari 2011 niet in Zwitserland. De Zwitserse federale rechtbank annuleert een eerder oordeel van de kantonale rechtbank van Zurich, zo meldt het Zwitserse persagentschap ATS woensdag.

Het hof van beroep in Brussel oordeelde in januari 2011 in het kader van het Sabena-proces dat SAirGroup, het moederbedrijf van Swissair - toen minderheidsaandeelhouder van Sabena - verantwoordelijk was voor het faillissement van de Belgische maatschappij. De Zwitserse groep werd veroordeeld tot het betalen van een voorlopige schadevergoeding van 18,3 miljoen euro aan de curatele van de Belgische maatschappij.

De Zwitserse federale rechtbank gaat nu in op een eis van SAirGroup en SAirlines. In tegenstelling tot de rechtbank in Zurich, is de Zwitserse federale rechtbank van mening dat het Brusselse vonnis niet voldoet aan de voorwaarden om erkend te worden in Zwitserland. De Zwitserse federale rechtbank baseert zich daarvoor op de meest recente jurisprudentie van het Hof van Justitie van de Europese Unie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud