Advertentie
Advertentie

Ann Vancoillie vrouwelijke ondernemer van het jaar

Ann Vancoillie is verkozen tot vrouwelijke ondernemer van het jaar. Foto rv ©rv

De Oost-Vlaamse Ann Vancoillie, zaakvoerster van Creaplan en Aluvision, wint de WOMED Award 2012 (Women in Enterprise and Development) en wordt zo de vrouwelijke onderneemster van het jaar.

Ann Vancoillie kreeg vanavond de prijs uit handen van prinses Mathilde in de Brusselse Event Lounge tijdens de veertiende WOMED Award-verkiezing van Markant, het netwerk voor actieve en ondernemende vrouwen, in samenwerking met Unizo. De WOMED Award zet een uitzonderlijke onderneemster in de kijker, die minstens vijf jaar haar eigen zaak runt. 

Ann Vancoillie richtte haar twee bedrijven op vanaf nul. Aluvision in Deinze ontwerpt en produceert modulaire systemen voor snel en efficiënt standen te bouwen. Creaplan in Nazareth is meer een projectbedrijf dat tijdelijke standen, showrooms en displays op maat bouwt. Het bedient hoofdzakelijk Belgische klanten, maar voert de projecten uit overal ter wereld. Aluvision heeft hoofdzakelijk internationale klanten.

Ann Vancoillie beheert de bedrijven volledig los van elkaar, elk met een eigen filosofie en groeipotentieel. Sinds Aluvision twee jaar geleden verhuisde naar een aparte locatie, focust ze meer dan ooit tevoren op het organiseren van zichzelf, op het delegeren van taken en het bepalen van prioriteiten. Met deze kwaliteiten wist ze de jury en het publiek duidelijk te overtuigen. 

‘Het was een meisjesdroom om ondernemer te worden', zegt ze. 'Mijn opvoeding is daarbij ongetwijfeld de inspiratiebron: mijn ouders waren ook ondernemers, zodat het bijna een evidente beroepskeuze was.'

Enprove

An Beazar van Enprove wint de prijs voor de Belofte, een startende onderneemster die minder dan 5 jaar als zelfstandige in hoofdberoep actief is in haar eigen zaak. De WOMED Award Zuid gaat naar Koumba Keita van Groupement Wakali De Dabola uit Guinee. Die prijs wordt elke twee jaar uitgereikt door Markant in samenwerking met Trias aan een onderneemster die in het Zuiden het verschil maakt voor zichzelf en haar omgeving.

De andere finalistes voor de WOMED Award waren Sonia Pypaert van Baby’s Corner (Nazareth) en Anneleen Desmyter uit Pulle van Quares (Antwerpen-Mechelen-Sint-Niklaas, Amsterdam en Maastricht).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud