Bedrijven betalen facturen minder stipt

Bedrijven springen steeds slordiger om met de betaling van hun facturen. Dat blijkt uit gegevens van het handelsinformatiebureau Graydon.

Steeds meer bedrijven betalen hun facturen niet op tijd. Dat bericht Het Laatste Nieuws. Uit de gegevens van het handelsinformatiebureau Graydon blijkt dat 36,69 procent van de bedrijven zijn facturen tijdens het voorbije kwartaal niet op tijd betaalde. In het eerste kwartaal was dat 35,62 procent. Exact 13,2 procent betaalt zijn facturen zelfs pas 90 dagen na vervaldatum of helemaal niet. 'Het gaat om de op een na slechtste cijfers in de jongste vier jaar', zegt Eric Van den Broele van Graydon.

De problemen zouden te wijten zijn aan de economische crisis en de impact daarvan op bedrijven. Graydon verwacht overigens dat de problemen het komende kwartaal nog zullen toenemen.

Om ervoor te zorgen dat bedrijven sneller hun geld zien, pleit zelfstandigenorganisatie NSZ al langer voor een betalingsbevel. Zo'n betalingsbevel is een procedure die schuldeisers in staat stelt hun geld vlotter te krijgen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud