Advertentie
Advertentie

Bedrijven in de rij voor Johnny Thijs

Johnny Thijs lijkt na zijn vertrek bij Bpost te kiezen voor een carrière als bestuurder.

Johnny Thijs rijgt na zijn vertrek als CEO van Bpost de bestuursmandaten aaneen. Niet alleen bij Delhaize wordt hij voorgedragen als onafhankelijke bestuurder, ook het Nederlandse uitzendconcern USG People staat in de rij.

Uit de oproeping voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van USG People blijkt dat Thijs er in mei voorgedragen wordt als lid van de raad van commissarissen, het Nederlandse equivalent van onze raad van bestuur. 

USG is na Randstad het grootste uitzendbedrijf van Nederland. In 2013 was de groep, met beursnotering in Amsterdam, goed voor een omzet van 2,25 miljard euro en een nettowinst van 21 miljoen.

Eerder raakte ook al bekend dat Delhaize Thijs op zijn volgende algemene vergadering voordraagt als onafhankelijke bestuurder, ter vervanging van de afzwaaiende Amerikaan Hugh Farrington. 

Bij Delhaize wordt Thijs de vijfde Belg in de raad van bestuur, bij USG People de eerste.

Bestuurders bij Delhaize verdienen tot maximum 80.000 euro per jaar voor hun deelname aan bestuursvergaderingen. Daar kan nog eens 10.000 euro bijkomen als ze lid zijn van een vast comité of 15.000 euro als ze voorzitter zijn van zo'n comité. Bij USG People geldt dat een commissaris 42.500 euro krijgt als vaste vergoeding. Voor hun werk in interne commissies kan daar nog eens 7.500 euro bijkomen, plus een onkostenvergoeding van 2.000 euro per jaar.

Thijs is op vandaag al voorzitter van de raad van bestuur van de beursgenoteerde watergroep Spadel. Hij is ook voorzitter bij Max Green, een oude steenkoolcentrale van Electrabel die omgebouwd werd tot een biomassacentrale. Vorig jaar werd hij ook bestuurder bij kalkgroep Carmeuse.

Tot midden 2013 was hij daarnaast ook bestuurder bij de Belgische groente- en fruitmultinational Univeg. En tussen 2002 en 2004 schoof hij mee aan tafel bij Carrefour Belgium - op z'n minst interessant in het licht van zijn huidig mandaat bij Delhaize.

Of er nog meer mandaten kunnen bijkomen, laat Thijs in het midden. Het is ook nog geen uitgemaakte zaak of hij zich voltijds zal toeleggen op zijn rol als bestuurder in verschillende bedrijven, of hij ook nog een operationele functie wil opnemen. 'Maar mocht dat zo zijn, dan zullen er wel keuzes moeten gemaakt worden', zo zegt hij in een reactie.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud