Advertentie
opmerkelijk

Buffett bekritiseert Twittergedrag Elon Musk

Superbelegger Warren Buffett. ©REUTERS

Superbelegger Warren Buffett ziet ruimte voor de Tesla-baas om zich beter te gedragen als CEO.

Het Twittergedrag van de visionaire ondernemer Elon Musk, bekend van bedrijven als Tesla, SpaceX en The Boring Company, blijft reacties uitlokken. Nu is het aan het Orakel van Omaha, de bekende belegger Warren Buffett van de holding Berkshire Hathaway, om de soms merkwaardige tweets van Musk te bekritiseren.

'Hij is een opmerkelijke kerel. Ik zie gewoon de noodzaak niet om te communiceren', zei de 88-jarige Buffett in een interview met Yahoo Finance dat vrijdag verspreid werd. Buffett schetste het sterke contrast tussen Musks Twittergewoonten en die van hemzelf. Hij zei dat hij alleen op het medium aanwezig is omdat een vriendin hem vroeg of ze een account mocht openen voor hem en berichten posten in zijn naam.

'Ruimte voor verbetering'

Buffett voegde eraan toe dat Musk 'ruimte heeft voor verbetering' in zijn gedrag als CEO. Onlangs zei James Anderson van de Britse fondsenbeheerder Baille Gifford & Co., na Musk de grootste aandeelhouder van Tesla, al dat Musk het bedrijf beter zou dienen als hij zich minder vaak zou uiten op sociale media. 'Je kan in de achtergrond actief zijn.' 

Musk en Buffett hebben elkaar al vaker steken toegediend. Vorig jaar bekritiseerde Musk de beleggingsstrategie van het Orakel, waarna Buffett het prijzenbeleid van Tesla op de korrel nam, al zei hij dat hij Musk waardeerde om zijn pogingen de elektrische wagen te verbeteren.

Musk kwam vooral in de problemen met zijn tweet over het van de beurs halen van Tesla, wat uiteindelijk niet gebeurde. Het leverde hem de banbliksems en een sanctie van de Amerikaanse beurswaakhond SEC op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud