CEO-recruiter Egon Zehnder breekt tradities met vrouwelijke voorzitter

Jill Ader

Het wereldbekende headhuntersbedrijf Egon Zehnder kiest voor Jill Ader als nieuwe voorzitter, maar die toekenningsprocedure verliep niet zo soepel als gedacht.

Het is merkwaardig nieuws wanneer een recruteringsbureau zelf verrast is over zijn nieuwe voorzitter. Het Zwitserse bedrijf Egon Zehnder, met headhunters in veertig landen, hield vorige week een geheime stemming in San Francisco over het voorzitterschap. Daar kwam senior partner Jill Ader als winnaar uit de bus, en verrassend genoeg niet de huidige CEO Rajeev Vasudeva

Twee primeurs

Jill Ader heeft met haar benoeming twee primeurs vast. Ze is eerst en vooral de eerste vrouw die aan het hoofd komt van het wereldwijd bekende recruteringskantoor. Daarenboven is ze de eerste binnen het bedrijf die niet eerst de functie van CEO had vooraleer voor het voorzitterschap te gaan. Dat laatste is een traditie geworden sinds de gelijknamige oprichter Egon Zehnder aftrad als voorzitter in 2000. Zehnder zelf stond 36 jaar aan het hoofd van het Zwitsers bedrijf. 

Van België tot India

Egon Zehnder helpt bedrijven van over de hele wereld met de zoektocht naar een nieuwe CEO. Momenteel is het bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe topman voor Unilever en vorig jaar selecteerde het kandidaten voor aan het hoofd van Infosys in India. Ook in België heeft Egon Zehnder heel wat shortlists opgesteld met potentiële kandidaten. Het adviseerde onder meer Febelfin, Intertoys, Argenta, Dexia, Neuhaus, Ethias en Vivaqua

Geruchtenmolen

Ader ging in 1996 aan de slag bij Egon Zehnder nadat ze al een carrière had opgebouwd bij onder andere bank NatWest en Kingfisher, uitbater van doe-het-zelf-ketens zoals Castorama en Brico Depot. Ze neemt begin november dit jaar de fakkel over van Damien O'Brien, die de leeftijd van 62 jaar bereikt en volgens de statuten verplicht wordt om af te treden. Dat het niet de huidige CEO Rajeev Vasudeva wordt, brengt de geruchtenmolen op gang dat Vasudeva zal opstappen als CEO, aldus The Financial Times. Niemand van het bedrijf wou reageren op de turbulente machtswissel en ook de andere partners kregen de instructies om niet te communiceren. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect