Advertentie
Advertentie

Ex-topbankier Bruno Colmant tijdelijk CEO Stichting tegen Kanker

Bruno Colmant. ©Valentin Bianchi / Hans Lucas

Ex-topbankier en jobhopper par excellence Bruno Colmant wordt ad interim de CEO van Stichting tegen Kanker.

Bruno Colmant volgt bij de Stichting tegen Kanker Patricia Lanssiers op die volgens een melding van de organisatie vertrekt 'om persoonlijke redenen'. Zij legde het voorbije jaar de fundamenten van de strategie voor de nabije toekomst. Stichting tegen Kanker, een van de belangrijkste kankerorganisaties van het land naast onder meer Kom op tegen Kanker, bestaat dit jaar een eeuw.

De nieuwe CEO ad interim is geen neofiet bij de stichting. Hij begon er in oktober als bestuurder. Dat mandaat laat hij nu vallen. 'De afgelopen maanden ben ik me als lid van het bestuursorgaan bewust geworden van de grote uitdagingen waar Stichting tegen Kanker voor staat. Het is een enorme eer, maar bovenal een persoonlijke verplichting, om mijn tijd, energie en vaardigheden in te zetten voor de nobele zaak van deze mooie organisatie', zegt Colmant in een persbericht.

Advertentie

Hij heeft er al tal van jobs en mandaten opzitten. Zijn LinkedIn-pagina vermeldt 32 functies, met inbegrip van bestuurdersfuncties. Colmant was onder meer aan de slag bij ING, Ageas, de Brusselse beurs en de bank Degroof Petercam (als CEO). Hij is ook voorzitter van de beursgenoteerde holding Brederode, hoogleraar economie en auteur van columns en boeken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.