Finalisten Scale-up van het Jaar bekend

Heidi Rakels en haar man Eric Lafortune. Hun bedrijf Guardsquare was Scale-Up van het Jaar 2019. ©Photo News

Wie volgt Guardsquare op als Scale-up van het Jaar? De strijd gaat tussen de techbedrijven FibriCheck, Robovision, THEO Technologies en Unifly.

De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op dinsdag 8 december. Tijdens dezelfde plechtigheid wordt ook de award voor Onderneming van het Jaar uitgereikt. De organisatie is in handen van EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis.

De Prijs van de Vlaamse regering voor de Scale-up van het Jaar zet groeibedrijven in de kijker die de afgelopen jaren een mooi groeiparcours hebben gelopen. Dit jaar wordt de prijs voor de 15de keer uitgereikt. Vorig jaar won Guardsquare, de specialist in de beveiliging van apps, de onderscheiding. We zetten de vier finalisten van dit jaar op een rij.

FibriCheck

FibriCheck wordt door meer dan 350.000 mensen gebruikt en heeft samenwerkingen met onder andere Fitbit, Pfizer en Roche.

FibriCheck is een applicatie die hartritmestoornissen opspoort via wearables en werd ontwikkeld door het Hasseltse Qompium, een specialist in de ontwikkeling van gezondheidsapps. FibriCheck wordt door meer dan 350.000 mensen gebruikt en heeft samenwerkingen met onder andere Fitbit, Pfizer en Roche. Het bedrijf haalt een omzet van 1 miljoen euro en heeft een team van 25 medewerkers. Qompium bouwde met Extra Horizon een platform waarop ook andere ontwikkelaars snel, schaalbaar en veilig medische softwaretoepassingen kunnen bouwen.

Robovision

Het Oost-Vlaamse Robovision ontwikkelt 'deep learning'-software toegepast in de landbouw, de medische wereld, de beveiligingssector en de maakindustrie. Door artificiële intelligentie te integreren in hun machines kunnen bedrijven de efficiëntie ervan vergroten. Robovision groeit en verdubbelt jaarlijks, nu al drie jaar op rij. Het draait een omzet van 4 miljoen euro en telt 60 medewerkers.

THEO Technologies

THEO Technologies helpt mediabedrijven en telecomspelers als CNN, NBC, Swisscom en Telenet met het kwalitatief afspelen van onlinevideo, intussen meer dan 2 miljard video’s per maand, bij klanten op vijf continenten. De Leuvense scale-up groeide organisch tot een bedrijf van bijna 100 werknemers, en draait een brutomarge van 1,8 miljoen euro. Het rondde begin 2020 een eerste kapitaalronde af, om zijn globaal marktleiderschap in de exponentieel groeiende streamingindustrie voort uit te bouwen.

Unifly

Het Antwerpse Unifly is wereldleider op het vlak van Unmanned Traffic Management (UTM)-technologie, een oplossing om drones op een veilige manier in het luchtruim te laten vliegen. Het team van de Antwerpse scale-up van 62 medewerkers bestaat uit experts uit de luchtvaart en tech. Unifly haalde vorig jaar een omzet van 1,6 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud