Limburgse uitzendgroep boort Mittelstand aan

Mark Maesen, CEO van Actief Interim ©Dieter Telemans

De uitzendgroep Actief Interim uit Hasselt neemt de Duitse 'Mittelstand'-specialist ISU over.

ISU Group is een sterke regionale speler in de deelstaten Baden Württemberg, Thüringen en Saksen. Het bedrijf is goed voor een omzet van 70 miljoen euro en 19 kantoren en werkt vooral met klanten uit de Duitse ‘Mittelstand’. Dat sluit aan bij de sterk kmo-gerichte strategie van Actief Interim in België.

Verkoper is Bayern LB Capital Partners, onderdeel van de gelijknamige Beierse regionale bank. Die kwam zeer slecht uit de financiële crisis en heeft de middelen noch de ambitie om te investeren in een bedrijf als ISU. Actief Interim koopt de hele groep over, maar het management rond oprichter Manfred Unser kan tot 20 procent van de aandelen verwerven in de nieuwe structuur. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

We groeien sneller dan de markt, maar we komen in België in de buurt van de volledige geografische dekking
Mark Maesen
CEO Actief Interim

Tot twee jaar geleden was Actief Interim enkel actief op de Belgische markt. ‘We groeien sneller dan de markt, maar we komen in België in de buurt van de volledige geografische dekking. Er komen nu tijd en middelen vrij om echt werk te maken van de internationale expansie’, stelt CEO Mark Maesen.

In 2014 deed Actief Interim zijn eerste stappen in het buitenland. Het nam in Nederland TiP Personeelsdiensten over. Deze zomer volgde Tence, wat het aantal Nederlandse Actief-kantoren op 22 bracht.

'Door de combinatie van de sterke interne groei zal onze omzet meer dan verdubbelen van 181 miljoen euro in 2013, uitsluitend gerealiseerd op de Belgische markt, naar ongeveer 420 miljoen euro in 2015, gespreid over België, Nederland en Duitsland’, aldus Maesen. De groep stelt nu 530 mensen te werk. 

Actief Interim heeft vandaag in België een netwerk van 64 kantoren en 300 vaste medewerkers. Het bedrijf realiseerde in 2014 een omzet van 207 miljoen euro en een ebitda van 16,5 miljoen euro. Actief moet dit jaar in België eindigen in de buurt van een omzet van 230 miljoen euro.

In 2012 was het bedrijf genomineerd als Onderneming van het Jaar. De omzet bedroeg in 2011 nog maar 78 miljoen euro. In vijf jaar tijd is er sprake van een vervijfvoudiging van de omzet.  Het aantal medewerkers is verdubbeld.

Het Nederlandse Gilde Equity Management Benelux werd in 2011 in het kader van een managementbuyout de hoofdaandeelhouder van de groep. CEO Mark Maesen en enkele leden van het management zijn minderheidsaandeelhouder.

Actief Interim is een van de snelgroeiende onafhankelijke uitzendbureaus in de Benelux. Op de Belgische markt staat het op de zeven plaats, goed voor een marktaandeel van 5 procent.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud