Sophie Dutordoir ook bestuurder bij Aveve

NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir wordt nu ook onafhankelijk bestuurder bij Boerenbond-onderdeel Aveve. ©Photo News

DE CEO van de NMBS treedt als onafhankelijk lid toe tot de raad van bestuur van de groep Aveve, een onderdeel van de Boerenbond.

Aveve, de uitbater van de gelijknamige winkelketen en de marktleider in ons land in de toelevering aan de land- en tuinbouw, is een van de grootste Belgische ondernemingen. De groep heeft zo'n 1.800 mensen in dienst en is goed voor een omzet van bijna 1,4 miljard euro.

Het bedrijf is dan ook al lang geprofessionaliseerd, wat zich onder meer uit in het aantrekken van onafhankelijke bestuurders. Een akte in het Staatsblad leert nu dat de Leuvense hoogleraar Nadine Buys als onafhankelijk lid van de raad van bestuur wordt vervangen door Sophie Dutordoir. Die is bekend als gewezen CEO van Engie Electrabel. Momenteel leidt ze de NMBS als CEO.

Het is niet het eerste bestuurdersmandaat van Dutordoir. Ze is ook onafhankelijk lid van de raad van bestuur van de bank BNP Paribas Fortis, de grootste financiële instelling van het land, en bestuurder bij Thalys.

Aveve heeft nog een tweede onafhankelijk bestuurder. Het gaat om gewezen KBC-topmanager Luc Gijsens. De raad bestaat voorts uit leden van het management en vertegenwoordigers van de Boerenbond en de landbouwers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect