Uitzendfamilie Peumans zoekt partner voor Asap

ASAP

De uitzendgroep ASAP van de familie Peumans zoekt een partner om internationaal door te groeien. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen. De zoektocht zit nog in een beginfase.

Ruben en Joris Peumans, de neven van Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA), hebben de consultant EY gemandateerd om de zoektocht in goede banen te leiden. De familie wil een minderheidspartner aan boord halen. Dat kan zowel een familiale als een financiële investeerder zijn.

We zoeken een partij die groeikapitaal kan verschaffen om onze internationale plannen te ondersteunen.
Ruben Peumans
CEO ASAP

CEO Ruben Peumans bevestigt dat er een zoektocht is opgestart. ‘We zoeken een partij die groeikapitaal kan verschaffen om onze internationale plannen te ondersteunen.’ ASAP mikt in de eerste plaats op Nederland en Duitsland. Maar het wil ook nog in eigen land uitbreiden. ‘In België zijn we geïnteresseerd in detachering en aanverwante hr-diensten. In het buitenland knoopten we al enkele voorzichtige gesprekken aan met uitzendbedrijven en hopen we in een volgende fase daadwerkelijk overnames te beklinken’, zegt Peumans.

Het zou niet de eerste keer zijn dat ASAP een externe partner aan boord haalt. Tussen 2001 en 2011 zat de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) in het kapitaal van de uitzendgroep. ASAP kocht in die periode meerdere sectorgenoten op: All Right Interim, Techno-Assist, GIL Interim en de Belgische Tènce Interim-kantoren. De groep vulde haar dienstenpakket aan met hr-diensten (werving en selectie), loonadministratie, outplacement, enzovoort.

Ook na de LRM-episode bleef ASAP extern groeien. Twee jaar geleden kocht het sectorgenoot Ritmo. Dankzij die overname kreeg de groep van de familie Peumans er in één klap 20 kantoren bij, vooral in de provincie Antwerpen, waar Ritmo sterk staat bij maritieme en logistieke bedrijven.

222 miljoen
ASAP boekte vorig jaar 222 miljoen euro omzet.

ASAP is het nummer 8 op de Belgische uitzendmarkt met een marktaandeel van iets meer dan 4 procent. Het heeft een netwerk van 83 kantoren en is ook rechtstreeks binnen de bedrijfsmuren aanwezig bij 30 klanten. De groep was vorig jaar goed voor 222 miljoen euro omzet en een brutobedrijfswinst (ebitda) van 10 à 11 miljoen euro.

ASAP is niet de enige Belgische uitzendgroep die naar de Duitse markt lonkt. De jongste jaren vonden ook Accent, Vivaldis en Actief Interim de weg naar onze oosterburen. Vivaldis kocht deze zomer SPP Direkt en zette daarmee zijn eerste stap buiten België. Actief Interim lijfde begin dit jaar zijn Duitse sectorgenoot TimeCraft in en streek twee jaar geleden al neer in Duitsland via de overname van de ISU-groep. Accent timmert al enkele jaren aan een Europees verhaal, ook via het Duitse Zaquensis.

Financiële partijen

De groeiperspectieven in de interimsector trekken al langer financiële partijen aan. Naxicap investeerde al jaren geleden in het West-Vlaamse Accent. Gilde Equity Management nam Actief Interim over en zusterfonds Gilde Buy Out kocht T-Groep. De nichespeler House of Talents zit sinds eind vorig jaar in de handen van het investeringsfonds Sofindev en Vio Interim in die van het fonds Down2Earth. De families De Clerck en Buysse controleren via hun respectieve investeringsmaatschappijen Dovesco en Buysse &Partners dan weer Vivaldis.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect