Advertentie

Van Rompuy uithangbord TomorrowLab

©Dries Luyten

Voormalig Europees president Herman Van Rompuy volgt wijlen Jean-Luc Dehaene op als voorzitter van de adviesraad bij TomorrowLab, het consultantbureau dat ontstaan is uit Living Tomorrow.

Tomorrowlab positioneert zich als een 'atypisch strategisch consultantbureau' voor bedrijven, overheden en organisaties. Het is onderdeel van het kenniscentrum Living Tomorrow in Vilvoorde, ook bekend als het Huis van de Toekomst. Bedrijfsleiders komen via TomorrowLab in contact met toplui uit andere sectoren om te brainstormen over de innovaties en de strategische uitdagingen op lange termijn. Onder meer Colruyt, De Lijn, Bpost, Elia, Eandis en de Boerenbond komen langs. Ook multinationals als Procter & Gamble (P&G), Randstad of Eni vinden de weg naar Vilvoorde.

De meest prestigieuze vergadering bij TomorrowLab is een viermaandelijkse rondetafel waar telkens zes tot acht captains of industry, toppolitici of prominenten op uitgenodigd worden. Die exclusieve ontmoetingen worden voortaan voorgezeten door voormalig Europees raadsvoorzitter Herman Van Rompuy, die wijlen Jean-Luc Dehaene opvolgt als voorzitter van TomorrowLabs adviesraad. Van Rompuy wordt zo het internationale uithangbord die grote namen naar Vilvoorde moet lokken, genre Bill Gates.

'Mijn taak is de koppen samen te brengen, en de discussie over de uitdagingen van morgen op gang te trekken, zonder dat het meteen moet leiden tot iets operationeels. Ik wil ook overheden bij de rondetafel betrekken’, zegt Van Rompuy. 'Het grootste probleem in Europa is de stap van een uitvinding naar een industrialiseerbaar product dat je op de markt kan brengen.'

Het zes jaar oude TomorrowLab telt 22 werknemers. De ruimere Living Tomorrow-groep telt er 70. Het consultantbureau geeft geen omzetcijfer vrij. 'Vanaf januari wordt TomorrowLab een aparte nv, om onze internationale groei te faciliteren', belooft Joachim De Vos, CEO van Living Tomorrow. 'We hebben zijn zelfbedruipend en werken zonder subsidies', beklemtoont hij. Jacques Heynen (ex-Belgacom) is recent aangesteld als CEO van TomorrowLab.

Van Rompuy wou niet meer reageren op de heisa die in de Britse pers ontstond over zijn Europese vertrekregeling. 'Ik word hier in Vilvoorde vetbetaald', zegt hij ironisch. In werkelijkheid gaat het bij TomorrowLab om een onbezoldigd mandaat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud