Advertentie
Advertentie

De Tijd krijgt nieuwe hoofdredactie

Isabel Albers en Peter De Groote.

De zakenkrant De Tijd voert een wissel aan de top door. Stephanie De Smedt wordt vanaf 1 juni als hoofdredacteur vervangen door Peter De Groote. Isabel Albers wordt algemeen hoofdredacteur.

Om de snelle groei op de lezersmarkt te bestendigen voert Mediafin, dat titels als De Tijd en L’Echo overkoepelt, een paar ingrepen door in zijn redactiestructuur.

Vanaf 1 juni vervangt Peter De Groote (36) Stephanie De Smedt als hoofdredacteur. De Groote werkt sinds 2007 voor De Tijd, coverde vele aspecten van het zakenleven en was de voorbije jaren al adjunct-hoofdredacteur van de krant.

Compagnon de route

‘Ik wil de redactie met hart en ziel ondersteunen om elke dag de beste kwaliteitskrant van Vlaanderen te maken, op alle platformen. De Tijd moet voor zijn lezers een compagnon de route zijn in complexe tijden.’ De Groote krijgt daarbij steun van nieuwsmanager Pieter Blomme (41), die het hoofdredactieteam van De Tijd als adjunct-hoofdredacteur zal versterken. 

Isabel Albers (48) zet voortaan als algemeen hoofdredacteur de journalistieke lijnen van beide titels uit in nauw overleg met de hoofdredacteurs. Ze blijft ook een zichtbare opiniërende rol opnemen.

Nieuwe projecten

Stephanie De Smedt, die bijna vier jaar hoofdredacteur van De Tijd was, zal vanaf het najaar voor de krant innovatieve, journalistieke projecten uitwerken en schrijven. De Smedt heeft samen met Isabel Albers de redactie van De Tijd geleid in een van de meest opmerkelijke groeiperiodes uit zijn 52-jarig bestaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud