Disney krijgt controle over Netflix-rivaal Hulu

Hulu is onder meer bekend van de succesreeks The Handmaid's Tale, maar ook van Catch-22 met onder meer George Clooney als producent. ©Photo News

Hulu zal een belangrijke rol spelen in de streamingdiensten van het Amerikaanse amusementsconcern.

Disney krijgt de volledige zeggenschap over streamingdienst Hulu, een concurrent van Netflix en Amazon Prime Video. De Amerikaanse entertainmentgigant, die onlangs zijn plannen ontvouwde voor een eigen streamingdienst om daarmee de concurrentie met Netflix aan te kunnen gaan, verwerft alvast de operationele controle over Hulu.

Het amusementsconcern, dat al een meerderheidsbelang bezit van Hulu, heeft bovendien met het Amerikaanse kabelbedrijf Comcast afspraken gemaakt waardoor het vanaf 2024 de aandelen kan overnemen die het nog niet bezit.

Bij ons is Hulu niet zo bekend, maar in de Verenigde Staten is het een gevestigde naam. De streamingdienst scoorde vooral met de hitserie The Handmaid's Tale. Hulu zal een belangrijke rol spelen in Disney's nieuwe streamingdiensten.

Disney verwierf een meerderheidsbelang in Hulu door de aankoop van de entertainmenttak van 21st Century Fox die voor 71 miljard dollar werd ingelijfd. De afspraken met Comcast slaan op een belang van 33 procent. Comcast krijgt uiteindelijk waarschijnlijk miljarden dollars van Disney. De dinsdag bekendgemaakte deal waardeert Hulu op 27,5 miljard dollar. De streamingdienst telt 26,8 miljoen abonnees. Beide cijfers zijn veel kleiner dan bij rivaal Netflix.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect