Advertentie

Krant van West-Vlaanderen knipt in edities

De Krant van West-Vlaanderen verschijnt voortaan in vijf edities. ©rv

Uitgever Roularta verlaagt het aantal edities van de Krant van West-Vlaanderen. Die beslissing maakt deel uit van een grote vernieuwingsoperatie.

De Krant van West-Vlaanderen ondergaat een grondige hervorming. Vanaf 10 januari verschijnt de regionale krant nog maar in vijf lokale edities. Dat kondigt uitgever Roularta vrijdag aan.

Tot voor kort gaf Roularta elke vrijdag acht lokale edities uit van Krant van West-Vlaanderen, waaronder Het Brugsch Handelsblad en De Zeewacht. Daar blijven er nog vijf van over. Zo verdwijnt Het Wekelijks Nieuws Waregem en wordt die editie bij Kortrijk gevoegd.

Dat is een opmerkelijke beslissing van Roularta, dat in Roeselare gevestigd is. De Krant van West-Vlaanderen ontstond uit de Roeselaarse Weekbode, waarmee de uitgever vanaf 1954 bekend werd.

Lifestyle

Het nieuws wordt voortaan meer gecentraliseerd onder de hoofdtitel De Krant van West-Vlaanderen met provinciaal nieuws. Daarnaast komt telkens een lokale editie. Het weekendmagazine krijgt een make-over en zal voortaan vooral focussen op lifestyle. De krant lanceert ook een nieuwe website. 

Het nieuwe project wordt geleid door de nieuwe hoofdredacteur Bart Casteleyn, die tot voor kort adjunct-hoofdredacteur was bij de krant. 'Wij willen meer zijn dan een krant en bouwen aan een echte West-Vlaamse community', zegt hij. Er worden geen extra journalisten aangeworven naar aanleiding van de vernieuwing. Ook de tarieven blijven dezelfde.

Roularta heeft de helft van Mediafin, de uitgever van de zakenkranten De Tijd en L'Echo, in handen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud