Online kiosk Blendle in Franse handen

Alexander Klöpping, de Nederlandse mede-oprichter van Blendle. ©BELGAIMAGE

De online kiosk Blendle, die artikelen uit kranten en tijdschriften aanbiedt, wordt voor een niet nader genoemd bedrag verkocht aan het Franse Cafeyn.

De koper is het Franse Cafeyn, een vergelijkbaar platform met 1,5 miljoen gebruikers waarop 2.500 titels te lezen zijn. Dat zegt Blendle-medeoprichter Alexander Klöpping in een interview met de Volkskrant. ‘Blendle is mijn baby. Je baby in handen van iemand anders geven, is niet makkelijk. Maar ik heb het belang van het bedrijf altijd belangrijker gevonden dan mijn gevoel voor romantiek’, zegt Klöpping in de krant. ‘Ik denk dat we samen met Cafeyn onze droom - marktleider in Europa worden - veel sneller kunnen waarmaken.’

Op maat

Volgens Klöpping gaat er niet zoveel veranderen. ‘We voegen de catalogus van Cafeyn toe aan Blendle. We gaan functionaliteiten uitwisselen. Zij zijn beter in offline lezen - in het vliegtuig kun je Blendle nu niet gebruiken. Wij zijn beter in algoritmes, waardoor we de gebruiker artikelen op maat kunnen aanbieden, en we hebben een dienst als Audio.’ Die laatste dienst biedt voorgelezen artikelen aan.

Blendle begon met zijn dienst in 2014. In 2018, het laatste jaar waarover cijfers beschikbaar zijn, leed Blendle 3,2 miljoen euro verlies. Hoeveel geld er met de Franse overname is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht. ‘De kopende partij wil dat niet.’ Mede-oprichter Klöpping treedt terug als CEO en maakt plaats voor de CEO van Cafeyn Group. Klöpping neemt plaats in het bestuur van Cafeyn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud