Telenet en DPG Media lanceren eind 2020 'Vlaamse Netflix'

'De Slimste Mens ter Wereld', de trekker van Telenet-dochter Vier.

De eigen streamingdienst moet de concurrentie aangaan met onder meer de Amerikaanse reus Netflix en zal zowel lokale als internationale producties aanbieden.

Eind 2020 moet iedereen in Vlaanderen via een nieuwe, betalende tv-app toegang krijgen tot de nieuwe dienst.

De twee bedrijven willen daarmee inspelen op veranderend kijkgedrag - minder doelloos zappen, meer kijken on demand - en de snelle opkomst van Netflix, Amazon Prime en Disney+. 

'Grote, internationale streamingplatformen zetten het Vlaamse media-ecosysteem onder druk', zegt Telenet in een persbericht. 'We zitten in een perfecte storm', luidde het eerder bij DPG Media. 'Wie niets doet, wordt als een kikker langzaam gekookt in een ketel water.'

Telenet overstag

DPG Media en Telenet, dat lange tijd niet leek mee te springen in het nieuwe project maar nu toch overstag gaat, brengen hun aanbod van lokale en internationale content samen op de nieuwe app. De dienst zal ook te vinden zijn via de bestaande betaaldienst Play van Telenet.

Daarmee ontstaat een stevige krachtenbundeling op de Vlaamse tv-markt. Het mediabedrijf van de familie Van Thillo is eigenaar van VTM, terwijl Telenet de SBS-zenders (Vier, Vijf...) en productiehuis Woestijnvis in huis heeft. En via betaaldiensten Play en Play More - goed voor 400.000 abonnees - biedt Telenet vandaag al een massa internationale content - films en series - aan.

'We vertrekken niet van een compleet nieuw businessmodel, maar vanuit een bestaande klantenbasis van meer dan 400.000 abonnees', zegt John Porter, CEO van Telenet. 'Dat moet voldoende garantie zijn om succesvol een nieuw hoofdstuk te schrijven in de Vlaamse mediageschiedenis.'

VRT

DPG Media en Telenet, de beursgenoteerde dochter van de Amerikaanse kabelreus Liberty Global, zeggen in een persbericht de deur open te houden voor een samenwerking met andere Vlaamse partijen. Volgens Kris Vervaet, CEO van DPG Media, is de brug naar de VRT al gemaakt en heeft de openbare omroep daar positief op gereageerd. Proximus en Orange worden niet mee in bad getrokken.

De activiteiten van het 'Vlaamse Netflix' worden ondergebracht in een nog op te richten joint venture. Voor details over het nieuwe streamingaanbod, zoals prijs en naam, is het te vroeg.  

DPG Media en Telenet volgen het voorbeeld van sectorgenoten in het buitenland. Onder meer in Nederland (Videoland), Frankrijk (Salto) en het Verenigd Koninkrijk (Britbox) hebben zendergroepen hun series en films in één grote onlinecatalogus samengebracht. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect