Telenet-topman: 'Belangrijkste move sinds lancering digitale tv'

DPG Belgiƫ-topman Kris Vervaet (l.) en Telenet-topman John Porter op de persconferentie woensdagochtend.

'We must all hang together or we will all hang separately', zegt Telenet-baas John Porter over de samenwerking met DPG Media rond streaming.

Porter citeerde Benjamin Franklin, een van de founding fathers van de Verenigde Staten, om aan te geven dat de samenwerking nodig is om het hoofd te bieden aan Amerikaanse streamingreuzen als Netflix en Disney+.

De CEO noemde het de belangrijkste move van zijn bedrijf sinds de lancering van digitale tv. Telenet zag een samenwerking met DPG Media voor streaming lange tijd niet zitten maar ging toch overstag. 

Twee prijsniveaus

DPG Media brengt zijn technologie voor de app in, terwijl Telenet de architectuur van Play en Play More aanlevert.

De nieuwe dienst zal twee prijsniveaus hebben: een startaanbod aan het prijsniveau van Play of Netflix en een premiumdienst die de prijs van Play More benadert.

De twee zullen ook samen nieuwe content maken. Telenet brengt naast zijn HBO-content ook de programma's van zijn SBS-zenders in (Vier, Vijf en Zes).

Betaalmuur

Series en programma's kunnen in eerste instantie achter de betaalmuur verdwijnen, maar het is volgens zowel DPG als Telenet niet de bedoeling de lineaire zenders te verzwakken. 'Die zijn te belangrijk voor de adverteerders en leveren ons mooie reclame-inkomsten op.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect