Tom Coninx lanceert online sportplatform

Tom Coninx. ©BELGA

De sportpresentator Tom Coninx grijpt de start van de Ronde van Frankrijk aan om zijn videowebsite Sportnu.be te lanceren.

Het webplatform, dat zaterdag gelanceerd wordt, zal nieuws, interviews en sfeerreportages brengen over wielrennen en voetbal, zowel live als met opgenomen materiaal. 'We werken met een erg compacte ploeg en kleine camera's, waaronder GoPro's. Daardoor kunnen we razendsnel content online zetten', zegt Coninx (44).

De logge manier van werken van VTM en VRT is voorbijgestreefd
Tom Coninx
Stichter Sportnu.be

'Mijn 18-jarige cameraman Cédric De Boeck weet alles af van nieuwe mediatechnieken zoals storytelling. Ik zal mijn netwerk van 20 jaar sportverslaggeving inschakelen om echte A-figuren uit de internationale sportwereld te strikken. Onze soepele opzet is volgens mij de toekomst van tv. De logge manier van werken van klassieke tv-zenders als VTM en VRT, met hele cameraploegen en grote camera's, is voorbijgestreefd.'

Camper

Kijkers zullen de Tour kunnen zien vanuit de blik van Coninx en de ex-profwielrenner Johan Vansummeren (winnaar Parijs-Roubaix in 2011), die de wielerronde samen in een camper volgen. 'Denk aan interviews aan het hotel van de wielerploeg Deceuninck–Quick-Step. Maar ook een gezamenlijke rit met GoPro's op onze helmen, zodat de kijkers live kunnen volgen hoe Vansummeren de Tourmalet opklimt.'

Een van de eerste interviews, met Eddy Merckx, is al opgenomen.

Coninx beseft dat zijn platform in zijn startfase maar een klein bereik zal hebben, maar hoopt dat snel aan te zwengelen met clipjes en andere teasers op sociale media. Een smartphone-app is in ontwikkeling.

Bingoal

Het project wordt gefinancierd door Coninx zelf en enkele 'stille sympathisanten'. Tot de eerste commerciële partners behoren Bingoal, The Foodmaker en Interparking.

Sportnu.be mikt op een Nederlandstalig publiek. 'Maar wielrennen is internationaal. Ik heb bijvoorbeeld een afspraak met de Australische ex-sprinter Robbie McEwen. Die zal de clipjes met zijn volgers in zijn thuisland kunnen delen.'

Na de Tour komt de focus op de start van de Belgische voetbalcompetitie te liggen. 'Wielrennen en voetbal, de twee populairste sporten van het land, liggen voor de hand, maar later kan bijvoorbeeld ook hockey aan bod komen.' Coninx en co. broeden zelfs op plannen buiten de sportwereld. Hij heeft niet alleen de domeinnaam Sportnu.be, maar ook Nieuwsnu.be geregistreerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect