VS halen bakzeil in dossier miljardenfusie

Een winkel van AT&T in New York. ©REUTERS

De Amerikaanse overheid kan wel nog in beroep gaan tegen de beslissing over het samengaan van AT&T en Time Warner.

Het Amerikaanse gerecht heeft dinsdag in beroep de overname van het mediabedrijf Time Warner door telecomgigant AT&T goedgekeurd. Dat wordt gezien als een tegenslag voor de regering-Trump. Het Amerikaanse ministerie van Justitie was namelijk in beroep gegaan tegen de deal, waarmee een bedrag van 85 miljard dollar (75 miljard euro) gemoeid was.

De deal zou AT&T onder meer de televisiezenders CNN, HBO en Cartoon Network en het productiehuis Warner Bros. opleveren. De samensmelting staat al sinds 2016 in de steigers, maar stuitte vorig jaar op protest van het ministerie van Justitie. Dat stapte in november naar de rechtbank omdat de fusie 'de Amerikaanse consumenten ernstig zou schaden'.

Maar het hof van beroep veegde dinsdag de opmerkingen van de regering van tafel. De argumentatie was onvoldoende onderbouwd, zo klonk het.

Sommige analisten zagen in de blokkering door het ministerie van Justitie de hand van president Donald Trump, van wie geweten is dat hij niet opgezet is met nieuwszender CNN, die hij vaak van 'fake news' beschuldigt. Het ministerie van Justitie kan nog altijd proberen bij een hogere rechter gelijk te halen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content