Advertentie

Videohouse neemt DB Video over

©BELGA

DB Video komt via de transactie in de Franse televisiedienstengroep Euro Media terecht.

De Antwerpse televisiedienstengroep DB Video richt zich op contracten bij Europese instellingen en de evenementen- en bedrijvenmarkt. Het heeft de rechten voor het Belgische basketbal, zowel voor televisie als online, en werkt onder meer mee aan het festival Tomorrowland. Videohouse heeft een sterke positie bij onder meer tv-zenders en televisieproductiehuizen.

Beide bedrijven werken samen aan een audiovisueel project voor het Europees Parlement. Het kwam tot gesprekken en vorige week bereikten Videohouse en DB Video een akkoord waarbij Videohouse alle aandelen verwerft in DB Video België en Luxemburg. Een overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.

DB Video, dat al meer dan twintig jaar oud is, blijft als apart merk bestaan. Aan het team van bijna veertig medewerkers zou evenmin worden geraakt en het bedrijf blijft volledig onafhankelijk opereren onder de leiding van oprichter-zaakvoerder Dimitri Beyaert.

Videohouse is het grootste productiehuis van België. Het maakt al jaren deel uit van Euro Media Group. Die groep is voor ruim een vijfde in handen van het Belgische Ackermans & van Haaren (AvH).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud