Aandeelhouders Ierse krantengroep keuren verkoop aan Mediahuis goed

INM geeft onder meer Irish Independent uit. ©Getty Images

De Vlaamse mediagroep Mediahuis heeft opnieuw een horde genomen voor de overname van de Ierse krantengroep INM. Op een algemene vergadering woensdag keurden de Ierse aandeelhouders de deal goed.

Mediahuis kondigde de overname van INM in april aan en heeft al 30 procent van het bedrijf in handen. Met de goedkeuring door een bijzondere algemene vergadering kunnen alle kleine aandeelhouders van het beursgenoteerde bedrijf nu ingaan op het Vlaamse overnamebod. Mediahuis biedt 10,5 cent per aandeel, 44 procent meer dan de slotkoers voor het bod werd uitgebracht.

Ook de Ierse concurrentiewaakhond heeft de deal al goedgekeurd. Alleen de rechtbank en de Ierse minister van Communicatie moeten nu nog hun handtekening zetten om de overname helemaal af te ronden.

Peter Vandermeersch

De uitgever van onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad, NRC en De Telegraaf, betaalt 145,6 miljoen euro voor INM. De grootste krantengroep van Ierland is de uitgever van kranten als Irish Independent, Sunday Independent, The Herald, Sunday World, Belfast Telegraph, Sunday Life en The Star. De groep telt zowat 800 werknemers en was in 2018 goed voor 191 miljoen euro omzet.

Eerder raakte ook bekend dat de Belg Peter Vandermeersch, vertrekkend hoofdredacteur van de Nederlandse krant NRC Handelsblad, bij INM aan de slag gaat om de transformatie van de groep te begeleiden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect