Advertentie

Antwerps DESelect trekt miljoenen aan voor datamarketing

Jonathan van Driessen (l.) en Anthony Lamot.

DESelect, een start-up die dataoplossingen ontwikkelt voor marketeers, haalt 5,5 miljoen dollar (4,7 miljoen euro) op bij een New Yorks investeringsfonds en andere investeerders.

Het twee jaar oude DESelect, opgericht door Anthony Lamot en Jonathan van Driessen, ontwikkelde op het softwareplatform van Salesforce een datagedreven applicatie om doelgroepen beter  af te lijnen en te benaderen. Dat helpt marketeers snel en gericht campagnes te lanceren. Afgelopen zomer trok het bedrijf de ShowPad-oprichter Louis Jonckheere en een oprichter van het databedrijf Collibra aan als aandeelhouders.

Met een stevige kapitaalronde maakt DESelect zich nu klaar voor een versnelling van zijn internationale expansie. De kapitaalronde van 5,5 miljoen dollar wordt geleid door Adjacent, een New Yorks fonds van de investeerder Nico Wittenborn. Onder de andere investeerders zit ook Federico Larsen. Hij is de medeoprichter van Copado, een bedrijf dat een platform ontwikkelde voor DevOps-softwareontwikkeling en dat zopas nog 140 miljoen dollar ophaalde tegen een waardering van 1,2 miljard.

Austin

DESelect rondde onlangs de kaap van 1 miljoen euro jaarlijkse recurrente omzet (ARR), een belangrijke mijlpaal voor start-ups met een verdienmodel in cloudsoftware. Onder meer Volvo Cars Europe, HelloFresh en T-Mobile maken gebruik van het Antwerpse platform. Het bedrijf trekt ook de Amerikaanse ondernemer Sam Gutmann, oprichter van het eveneens op Salesforce gebouwde OwnBackup dat al meer dan 3 miljard dollar waard is, aan als lid van zijn adviesraad.

Met de kapitaalinjectie en de Amerikaanse ondersteuning gaat DESelect nog dit jaar een kantoor openen in de Texaanse stad Austin. Tegen begin volgend jaar moet dat kantoor op volle toeren draaien, aldus CEO Lamot. Inhoudelijk wil het bedrijf zijn software nog toegankelijker maken voor marketeers, onder meer met een 'no-code-integratietool' waarmee allerlei databronnen gemakkelijk kunnen worden aangesproken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud