Advertentie

Apple bevestigt productshow op 14 september

©AFP

De techreus Apple heeft de geruchten bevestigd over een evenement volgende week dinsdag. Apple-watchers verwachten dat het bedrijf een nieuwe lijn iPhones zal onthullen.

Apple maakte het lanceringsevent bekend in een uitnodiging aan de media en in berichten op sociale media. Het event wordt California Streaming genoemd, een knipoog naar de hit 'California Dreamin'.

Sinds 2013 presenteert Apple met de regelmaat van een klok een nieuwe reeks iPhones in de maand september. Vorig jaar werd dat met een maand uitgesteld vanwege de coronapandemie.  De techgigant lanceerde toen een iPhone met 5G-connectiviteit. Grote vernieuwingen worden dit jaar niet verwacht. Analisten denken eerder aan kleinere technische updates van de processor en het camerasysteem.

Toch is dat niet noodzakelijk slecht nieuws voor Apple-beleggers. JP Morgan-analist Samik Chatterjee schrijft in een researchnota dat hij nog altijd een recordjaar verwacht voor het bedrijf uit Cupertino, dankzij de hogere verkoop van de lager geprijsde iPhone SE.

Apple zal naar verwachting de portretmodus, de fotofunctie die personen scherp in beeld brengt en de achtergrond wazig maakt, uitbreiden naar video. Ook de kwaliteit van video-opnames zou verbeteren, schrijft Bloomberg. De portretmodus maakt gebruik van een dieptesensor in de telefoon.

Het lanceringsevenement is het startschot voor de belangrijke eindejaarsverkoop, die het laatste kwartaal van het Apple-boekjaar extra glans geeft.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud