Advertentie
Advertentie

Apple overweegt zelf televisie te maken

Apple-topman Tim Cook: klaar voor een grote investering in Hollywood? ©AFP

De technologiereus Apple heeft met verschillende toplui in Hollywood gepraat over de productie van exclusieve programma’s. Dat kan de gevestigde tv-wereld flink door elkaar schudden.

Bloomberg vernam van een goed geïnformeerde bron, die anoniem wenst te blijven, dat Apple op zoek is naar producenten om nieuwe tv-reeksen te maken. Het Hollywood-magazine Variety had dat maandag als eerste gemeld. Naar verluidt zou Apple een hele reeks programma’s in één keer willen bestellen. De beslissing om dat te doen, is wel nog niet gevallen.

Volgens Variety probeerde het bedrijf ook samen te werken met de drie bekende presentatoren van ‘Top Gear’, het razend populaire autoprogramma dat onlangs door de BBC was stopgezet na klachten over het gedrag van presentator Jeremy Clarkson.

Een investering van Apple in eigen content zou een schok door de klassieke televisiewereld kunnen jagen. Met zijn diepe zakken en zijn enorme klantenbestand is Apple immers in staat om heel wat kijkers van klassieke tv-zenders en betaalzenders weg te lokken naar een eigen televisie-aanbod dat het via internet zou kunnen streamen. Nu al verliest de sector heel wat kijkers aan ‘over the top’ spelers zoals Netflix of Hulu.

De interesse van Apple voor televisie is al jaren oud, maar bleef beperkt tot technologische oplossingen zoals de Apple TV, een toestel dat videocontent van het internet of een pc naar het tv-scherm kan sturen. Daar zou binnen afzienbare tijd ook een eigen streamingdienst moeten bijkomen. De aankoop van kwalitatieve en exclusieve content zou Apple helpen om die dienst snel en stevig in de markt te zetten.

Wellicht vertelt Apple volgende week woensdag meer over zijn televisieplannen tijdens zijn najaarsvoorstelling. Het bedrijf zal daar waarschijnlijk ook een nieuwe versie van de Apple TV voorstellen, naast de nieuwste iPhone. Woordvoerder Tom Neumayr van Apple wilde niet meer toelichting geven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud