Advertentie

‘Apple wijzigt prijspolitiek van App Store'

Nieuwe voorwaarden voor de App Store? ©Bloomberg

Apple gaat zijn prijspolitiek voor de App Store, een digitale winkel met kant-en-klare applicaties voor de iPhone of iPad, herbekijken. Dat berichtte de Britse zakenkrant Financial Times vrijdagavond.

Tot op heden moest elk bedrijf 30 procent van de inkomsten die het boekte via een Apple-app afgeven aan Apple. De overige 70 procent mocht het zelf houden. Apple zou nu bereid zijn zich genereuzer op te stellen en minder inkomsten in te houden.

Het bedrijf raakt zo aan de voorwaarden die nog door Apple-stichter Steve Jobs zelf werden vastgelegd toen de App Store in 2003 uit de startblokken schoot. Dat Apple zijn prijspolitiek wil herbekijken, kan een belangrijk kantelpunt zijn voor de ondertussen toonaangevende app-industrie. Google en Amazon kopieerden destijds gewoon de 70-30-verhouding van Apple.

De zet van Apple past in de strijd om de belangrijkste apps als eerste in de markt te kunnen zetten. Vroeger gaven veel bedrijven de primeur steevast aan Apple’s App Store, maar door de opkomst van Android-toestellen is dat voorrecht niet absoluut meer. Meer details volgen misschien maandag, wanneer Apple een productevenement houdt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud