Banenverlies bij Pioneer

Pioneer wil zich toeleggen op auto-elektronica. ©Peter Hilz/Hollandse Hoogte

In Pioneers Europese hoofdzetel in Melsele verdwijnen 26 van de 156 jobs. De sanering is onderdeel van een grotere reorganisatie bij het elektronicabedrijf.

Het Japanse Pioneer kondigde in september een strategische koerswijziging aan. De focus ligt voortaan op auto-elektronica. De afdeling dj-materiaal werd verkocht aan investeringsfonds KKR, de audiovisuele tak (zoals dvd-spelers en hifi-systemen) aan het Japanse Onkyo. Pioneer blijft in beide gevallen wel als minderheidsaandeelhouder aan boord van zijn afgestoten dochterbedrijven.

Pioneer Europe kondigde vandaag op een bijzondere ondernemingsraad zijn plannen aan om 129 van de 470 jobs te schrappen in twaalf landen. In Melsele, de Europese hoofdzetel, verdwijnen 26 van de huidige 156 functies. Het bedrijf denkt aan vervroegd pensioen om naakte ontslagen zoveel mogelijk te vermijden.

Naast het banenverlies verhuizen er ook 82 personeelsleden naar de twee afgestoten dochterbedrijven. Er gaan 38 jobs over naar Pioneer DJ Europe Limited, dat voor 85 procent in handen is van KKR, en vanuit Londen zal opereren. Nog eens 44 jobs verhuizen naar de nieuwe audiovisuele bedrijfsentiteit van nieuwe hoofdaandeelhouder Onkyo en Pioneer.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud