Bedrijfsvideo's van 87seconds groeien als kool

Een beeld uit een animatiefilmpje van 87seconds. ©doc

87seconds, een Brusselse start-up die online animatiefilmpjes voor bedrijven maakt, breidt zich uit in Frankrijk. De omzet zou dit jaar moeten verdubbelen.

Filmpjes van net geen anderhalve minuut – 87 seconden om precies te zijn – zijn volgens onderzoekers ideaal om de aandacht van de kijker scherp te houden. Vandaar de naam van de Brusselse start-up 87seconds, die zich gespecialiseerd heeft in online ‘uitlegfilmpjes’.

Het bedrijf werd in 2012 opgericht door Thibaut Dehem, Olivier Verdin en Olivier Simonis en groeit behoorlijk snel. Eind 2013 werd een kantoor in Parijs geopend om de Franse markt te bedienen, vandaag wordt het team daar van twee naar vier mensen uitgebreid. ‘We zijn ook aan het uitkijken naar een derde kantoor, wellicht in het zuiden van Frankrijk’, zegt directeur Philip Swinnen. De omzet lag vorig jaar naar schatting op 700 à 800.000 euro en zou dit jaar kunnen verdubbelen.

Bij 87seconds werken intussen 15 mensen. Het bedrijf profiteerde van een interessante niche die nog niet echt door anderen bediend werd. ‘Je hebt wel freelancers of marketingbureaus die ook bedrijfsfilmpjes maken, maar er zijn niet veel spelers die zich hierin gespecialiseerd hebben’, zegt Swinnen. ‘Eén van onze troeven is een zelf ontwikkelde online collaboratietool waarmee de graficus en de klant rechtstreeks met elkaar kunnen werken.’

Swinnen ziet ook een interessante verschuiving in het type klanten. Aanvankelijk waren het vooral start-ups die hun concept op een bevattelijke manier op hun website wilden uitleggen, maar nu komen meer en meer grote bedrijven over de vloer die de filmpjes gebruiken voor hun interne communicatie. ‘Denk aan bedrijven die bezig zijn met change management, of die opleidingen of veiligheidsprocedures bevattelijk willen uitleggen aan hun personeel.’ Animatiefilmpjes zijn de specialiteit van 87seconds, maar het bedrijf kan net zo goed werken met reële beelden of zogenaamde whiteboards.

Over enkele weken wil 87seconds ook een eigen nieuwe website lanceren. ‘We willen ons profileren als een opinieleider in videomarketing. De site wordt een soort video-universiteit met case studies, tutorials en zo meer, bestemd voor marketeers, studenten, klanten…’ Daarnaast broedt het bedrijf nog op een ander project dat ‘gebaseerd zal zijn op de kennis waarover we dankzij ons werk al beschikken’. Maar daar kan Swinnen voorlopig niet meer over kwijt.

Bekijk 87seconds in 87 seconden:

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud